Myjava v eufórii, s odchovancami chce hrať v súťaži dôstojnú úlohu

01.06.2012 Myjava

Myjava 1. júna (TASR) - S cieľom nesklamať a hrať dôstojnú úlohu v Corgoň lige vstúpi do sezóny 2012/13 nováčik Spartak Myjava. Klub mieni zostať verný svojej filozofii a preto aj v najvyššej súťaži budú tvoriť gro kádra, ako i prípadné posily, odchovanci či hráči z blízkeho okolia.

Primátor mesta a zároveň prezident Spartaka Pavel Halabrín na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že rozhodnutie vstúpiť do Corgoň ligy sa nerodilo vôbec ľahko a bolo podmienené predovšetkým tým, že vedenie nechcelo sklamať tých, ktorí sa pričinili o tento úspech. "Na Myjave sa vytvorila skupina ľudí, ktorá sa v priebehu troch rokov dokázala prebojovať do najvyššej súťaže. Sme si vedomí, že sme malé mesto a nebude to jednoduché. Prakticky celé fungovanie klubu je postavené na sponzoroch a akcionároch, mesto si nemôže dovoliť väčšiu podporu než ako tomu bolo doteraz. Po športovej stránke sme nemali obavy, či to zvládneme, týkalo sa to predovšetkým technicko-organizačného zabezpečenia. Hoci to už vyzeralo tak, že to nedokážeme, rozhodli sme sa ísť do toho," uviedol s tým, že v premiérovej corgoňligovej sezóne sa chce Myjava pohybovať okolo ôsmeho miesta a vyhnúť sa záchranárskym prácam.

Spartak sa v súvislosti s postupom už pustil do veľkých rekonštrukčných prác na svojom štadióne, ktorý sa má prakticky celý prebudovať. "Klub sa pretransformoval na akciovú spoločnosť predovšetkým z dôvodu výstavby nového štadióna. K 10. júlu chceme mať pripravený stánok s kapacitou 1900 divákov, vrátane kompletného zázemia pre hráčov, návštevníkov, či zástupcov médií. Do 30. júna 2013 chceme mať kompletne dobudovaný trojtisícový štadión so štyrmi tribúnami. Do konca sezóny chceme dokončiť umelé osvetlenie, radi by sme to však stihli ešte v tomto roku," dodal.

Podľa nového športového riaditeľa klubu Ľubomíra Halabrína káder, ktorý vybojoval postup do Corgoň ligy, neprejde veľkou obmenou. "V Myjave a širokom okolí je veľká futbalová eufória. Chceme mládeži ukázať, že sa oplatí pracovať a že to môžu dotiahnuť až takto ďaleko. Káder je pripravený tak, aby sme v najvyššej súťaži hrali dôstojnú úlohu. Káder plánujeme doplniť našimi odchovancami a hráčmi z okolia. V tejto súvislosti sme oslovili Petra Kuračku, Pavla Majerníka či Tomáša Mrvu," vyhlásil a na margo možnosti profesionalizácie hráčskeho kádra dodal: "Hráči budú hrať s podobnými, resp. takými istými zmluvami ako v minulej sezóne. Odchovanci tvoria až 70 percent kádra. Treba povedať, že až jedenásti sú riadne zamestnaní a okrem plnenia si futbalových povinností sa dostali do rôznych manažérskych pozícií. Budeme sa im snažiť v tomto smere maximálne vyjsť v ústrety."

Kapitán Spartaka Martin Černáček sa na tlačovke v mene hráčov i fanúšikov poďakoval vedeniu klubu, že našlo odvahu vstúpiť do neznámych vôd. "Do poslednej chvíle sme nevedeli, či sa bude hrať Corgoň liga. Všetci sme dúfali, že sa klub napokon rozhodne podať si prihlášku. Keby sa zostalo v druhej lige, myslím si, že by zavládlo sklamanie. Takto sme šťastní, stačí sa prejsť po ulici a tú eufóriu sami zbadáte. Pôjde o istú revolúciu, keďže niektorí máme aj bežné zamestnanie. Všetky naše činnosti budeme musieť optimalizovať v maximálnej možnej miere tak, aby sme nikoho nesklamali. Pre každého je to veľká pocta a dovolím si tvrdiť, že niektorí by sme hrali aj zadarmo," uviedol.
 

Vyberte región